ابراهیم یاقوتی مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه ،آخرین مقررات مهریه را مطرح و محاسبه کرد.
ضابطه ناظر بر مهریه اصولاضابطه مدنی تصویب شده ۱۳۱۳ میباشد که قوانین آن دربارهی مهریه با اصلاحاتی مواجه بوده میباشد؛ مانند به حساب آوردن مهریه به نرخ روز در رابطه مهریههایی که به وجه رایج رقم خورده اند.
اکنون حرف از طرحهایی در رابطه مهریه در میان نمایندگان مجلس مطرح میباشد. البته در ظاهرپایانی ضابطه و اصلاحات انجام یافته در مورد مهریه به عبارتی عدم قابلیت و امکان دستگیر زوج در عوض مهریههایی زائد بر ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی میباشد.
یاقوتی به صورت صریح بیان کرد: مطابق این ضابطه مهریه با هر میزانی قابل گزینش و اخذمیباشد یعنی طرفین می توانند مهریه را با توافق به هر میزانی انتخاب کنند و زوج در ازای زوجه تعهد به پرداخت تمام مهریه با هر میزانی دارد. اما ظاهرا تفاوت آن میباشد که نمیتوان در ازای ۱۱۰ سکه بیشتر زوج را دستگیر کرد یا این که همان مهریه اضافی بر ۱۱۰ سکه فاقد تضمین اجرای کیفری میباشد.
ماده ۳ ضابطه طریق اجرای محکومیتهای مالی به محکوم له اجازه می دهد با فرمان دادگاه محکوم علیهِ مستنکف از اجرای حکم را (کسی از حکم دادگاه سرباز میزند) تا مجال پرداخت و اجرای حکم محکومیت یا این که تا فرصت رضایت محکوم له یا این که ثابت اعسار (ناتوانی از پرداخت) دستگیرنماید.
این ضابطه درباره ی مهریههایی تا ۱۱۰ سکه قابل انجام است براین اساس زوجه نسبت به مهریههای بیش تر از ۱۱۰ نمیتواند اعمال این ماده را تقاضا و زوج را دستگیرنماید.
این مدرس دانشکده اذعان کرد: اعسار از پرداخت مهریه همچون بقیه محکومیتهای مالی شکل می گیرد؛ یعنی محکوم علیه یا این که زوج با استشهادیه و معرفی شهود و معرفی اموال خویش مطابق مواد ضابطه اجرای محکومیتهای مالی دادخواست اعسار خویش را به دادگاه پارسا یعنی دادگاه خانواده نثار مینماید.
دادگاه جهت محاسبه و احراز دستور از مراجع دارای ارتباط به مراد کشف واقع و این که زوج فرآورده داراست یا خیر استعلام مینماید. زوجه هم میتواند با معرفی اموال زوج و اعلام تمکن درخواست نماید اعسار زوج رد گردد.
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام ما اینجا کلیک کنید.
مطالب مرتبط:
همسرکشی در شهریار ؛ مرد همسرکش از چوبه دار نجات یافت