مصاحبه دکتر ناصح در مورد بیماری سرخک و وضعیت شهرستان شهریار

سرخک یک بیماری ویروسی است که معمولاً کودکان به آن مبتلا می شوند. این بیماری نوعی عفونت سیستم تنفسی است.

دکتر محمدهادی ناصح مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار : سرخک یک بیماری ویروسی است که معمولاً کودکان به آن مبتلا می شوند. این بیماری نوعی عفونت سیستم تنفسی است.

به گزارش شهریارنگار، علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، و بثورات پوستی قرمز رنگ در نقاط مختلف بدن می باشد. بیماری سرخک به دلیل اینکه علائم ابتدایی مشترکی با سرماخوردگی دارد ممکن است در ابتدا  با سرماخوردگی اشتباه گرفته شود. چرا که به طور معمول تب و گلودرد که نشانه سرخک خفیف است، شباهت زیادی به سرماخوردگی عادی دارد و بسیاری از افراد قبل از اینکه بثورات پوستی یا دانه های قرمز روی پوست ایجاد شود، قادر به تشخیص بیماری نیستند.

سرخک از طریق تنفیس منتقل می‌شود و به‌شدت واگیردار است. در واقع ۹۰٪ افراد فاقد ایمنی که با بیمار مبتلا به سرخک تماس داشته باشند این بیماری را از او می‌گیرند. دوره نهفتگی به‌طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز دانه ها و بثورات پوستی قابلیت سرایت دارد.

احتمال مرگ بر اثر سرخک در کشورهای توسعه‌نیافته با  توجه به شیوع سوء تغذیه  و شرایط بهداشتی نامناسب تا ۲۸٪ است، اما در مناطق دیگر بسیار پائین تر است .

واکسیناسیون نقش مهمی در کاهش شدید موارد ابتلا به این بیماری داشته‌ است. در کشورهای توسعه‌ یافته معمولاً واکسن دو نوبت، یکی در ۱۲ ماهگی (کودکان زیر ۱۲ ماه معمولاً از طریق مادر، ایمنی مناسبی نسبت به بیماری سرخک دارند) و یکی در ۱۸ ماهگی زده می‌شود.

سرخک درمان خاصی ندارد. اما برای کاهش تب بیمار، از استامینوفن و ایبوبروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علایم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده ‌است. برخی افراد هم ممکن است بدنبال سرخک به  پنومونی (سینه‌پهلو ) و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های وزارت بهداشت توصیه می کند که کودکان و بزرگسالان برای جلوگیری از سرخک واکسن بزنند.

برای جلوگیری از سرخک در کودکان، اولین دوز واکسن در ۱۲ ماهگی و دوز دوم آن در ۱۸ ماهگی تجویز می شود.

ایشان اظهار کرد: با توجه به مشکلات داخلی کشور افغانستان و طغیان و بروز این بیماری در کشور افغانستان؛ احتمال شیوع سرخک در کشور ما نیز افزایش داشته است

تاکنون مواردی از ابتلاء به سرخک در شهرستان گزارش شده است.

با توجه به اهمیت این مساله، به بیمارستان ها و مراکز پزشکی شهرستان هشدار دادیم که اگر مورد مشکوک به سرخک مشاهده کردند آن را حتما گزارش کنند

وی خاطرنشان کرد: همچنین کارکنان مراکز بهداشت موظف شدند چگونگی واکسیناسیون کودکان را بررسی کنند و اگر خانواده ای به علت شیوع بیماری کرونا هنوز برای تزریق واکسن سرخک به فرزند خود مراجعه نکرده است با آنها تماس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه زمان تزریق واکسن سرخک، ۱۲ و ۱۸ ماهگی است، گفت: بطور کلی پوشش واکسن سرخک در بین کودکان ایرانی در شهرستان نزدیک به صد درصد است.

از شهروندن محترم درخواست می شود چنانچه تاکنون برای تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام ننموده اند در اسرع وق  به واحدهای بهداشتی در سطح شهرستان مراجعه نمایند.

جهت مشاهده صفحه اینستاگرام ما اینجا کلیک کنید.

Visits: 58